Bedien je lezers mobiel

Is jouw website ‘mobile responsive’?

Volgens het Marketingfacts jaarboek 2015-2016, bezit 80 procent van de Nederlanders tussen 18 en 80 jaar een mobiele telefoon. Het gebruik van mobiel internet is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Heel veel mensen surfen, lezen, kopen via internet. Wat betekent dit voor jouw website?

Jouw website is als het goed is een belangrijk communicatiekanaal richting je doelgroep of klanten. Je wilt iets overbrengen; informatie, kennis of je product of dienst verkopen. Als je website niet is ingebouwd op mobiele responsiviteit dan zul je bezoekers of potentiële klanten verliezen. Het is namelijk niet echt uitnodigend om constant heen en weer te schuiven op de smartphone om een stukje tekst te lezen. Dit is voor mij echt een ‘afhaakmoment’. Ik geloof niet dat ik de enige ben.

De gemiddelde bezoeker bepaalt binnen 10 seconden of hij je website interessant genoeg vindt om verder te lezen. Ook  door een overdaad aan informatie, is de gemiddelde bezoeker niet in staat om lappen tekst te lezen, maar scant hij de tekst. Hou er rekening mee dat het devies ‘gemak dient de mens’ is. Speel hierop in en zorg dat je website aangepast is.

Vraag je website developer om je website in orde te maken volgens de laatste standaarden. Wees dus voorbereid en bedien je lezers mobiel!